Ayurvedische Kerala massage

Deze massage begint met tot rust komen en een opwarmfase in de infra rood warmte cabine. Een 10° tal minuten. Daarna volgt het masseren van het hele lichaam, ook het hoofd met een kruidige ayurvedische warme olie. Intensieve aandacht wordt gegeven aan de kwaliteit van de aanraking en de keuze van de olie. Het totaalpakket is een uitstekende hulp :

  • verdrijft vermoeidheid
  • maakt je spieren en gewrichten soepel
  • versterkt het zenuwstelsel
  • brengt rust in de weefsels en in het hoofd
  • ontspant en versterkt
  • zet het lichaam aan tot eleminatie van en in omloop brengen van afvalstoffen
  • zorgt voor meer productie en opname van zuurstof, glucose, protëine en andere vitaliserende stoffen en verrijkt hiermee het bloed
  • versterkt het immunitiets systeem en verhoogt de weerstand tegen ziekte
  • geeft nieuwe kracht om te herstellen na bvb ziekte of verwondingen

Tevens biedt het goede ondersteuning bij reinigings of vermagerings kuren, Na zwangerschap en bevalling werkt het herstellend, zowel op de psyche als fysiek en op de lichaamshouding. Na de massage ervaar je : innerlijke rust - fysieke alertheid - een dieper ‘bewust zijn’ van het eigen lichaam = ontspanning, soepelheid, kracht.

Ayurveda heeft een eeuwenoude kennis van kruidenolieën, In deze massage gebruik ik de authentieke en therapeutisch krachtig werkende olieën. Ze worden voor jou professioneel uitgekozen. Deze olie zal tevens je huid en je haar voeden. De natuurlijke zuiverings processen van je lichaam bevorderen, en bepaalde aandoeningen ondersteunend behandelen.

Na de massage volgt een ayurvedisch stoombad zoals je kan zien op de foto. Dit stoombad houdt het hoofd koel en verwarmt het lichaam intensief, zodat de kruidige olie nog dieper in de weefsels kan doordringenDuurtijd: 1u15min massage 10’ infra rood warmte cabine 10’ stoombad Totale duurtijd met aan en uitkleden en rustpauze inbegrepen 2u

Een aanrader: de Ayurvedische massage kuur

Het ontvangen van 7 massages binnen een bepaalde periode geeft een diepgaande en meer langdurige werking. De korte tijdspanne tussenin maakt dat diepere lagen aangesproken worden. En kan er daardoor trapsgewijze gebruik gemaakt worden van sterker werkende oliëen.

In het voorjaar stimuleert het de stroming van lichaamssappen waardoor de winterse afvalstoffen beter en sneller worden afgevoerd. Het versterkt het immumsysteem waardoor het tevens goed voorbereidt op de winter. Deze kuur brengt rust en kracht, in je lichaam, in je hoofd, in je emoties! Een nieuwe impuls.

Reinigende lichaamspakking

na de massage wordt je lichaam ingesmeerd met een kruiden-mineralen pakking samengesteld volgens de ayurvedische leer. Je wordt gewikkeld in folie en na een rustpauze en een frisse douche is je huid gereinigd én gevoed en is zijdezacht. Heeft een positief effect op huid aandoeningen.

Ayurvedische Kansu voetmassage

In deze behandeling worden de psycho zones van de voeten gemasseerd met een koperen bol en warme ghee, Wens je een diepere werking, dan kan deze voetmassage uitgebreid worden met een massage van de handen en het hoofd. Een ontspannende en zachte behandeling, en je moet hiervoor niet uit de kleren.

Ayurvedisch Voeding Advies

Soms kunnen kleine aanpassingen aan je voedingswijze ingrijpend effect hebben op je spijsvertering en ga je je beter voelen. Samen bekijken we welke voeding bij jou past. Want het juiste voedsel kan uw eigen kracht versterken, of kan een ondersteunende rol spelen bij gezondheidsproblemen.

Ayurvedisch kruiden

Helpen op een natuurlijke wijze de gezondheid te behouden of ongemak te verlichten. Aangepast advies.

Sirodharo behandeling

Een heel aparte behandeling. Eerst ontvang je een volledige lichaamsmassage (zie Kerala lichaamsmassage). Daarna vloeit een stroom warme olie op het voorhoofd of "derde oog" ongeveer 20 minuten. De oliestroom stimuleert de aanmaak van serotonine een voedende stof voor het zenuwstelsel. Deze deugddoende behandeling reinigt etherisch en elektro magnetisch en verwijdert de last van dagelijkse en overbodige invloeden. De slingerbeweging van de oliestroom herstelt het evenwicht tussen linker en rechter lichaamshelft, brengt fysiek en mentaal rust in je lichaam en in je hoofd. Een uitstekende hulp bij: rusteloze gedachten, stress, emoties, CVS, slaapstoornissen, hoofdpijn, hoofdhuidschimmel, branderige voeten, hormonaal onevenwicht.Duurtijd: 10 ‘ infra rood warmte cabine 1 u lichaamsmassage 20’ oliestroom

telefonisch meer inlichtingen hierover.